Logo Zoeken
Logeion

Ontdek de finalisten: wie maakt kans op de Galjaardprijs 2024?

1 oktober 2024De redactie

Vorige week pitchten tien genomineerde organisaties hun innovatieve communicatieproject aan de vakjury van de Galjaardprijs. Onder leiding van voorzitter Friso Fennema selecteerde de jury na een dag vol verrijkende presentaties de vijf finalisten van dit jaar.

Finalisten_Galjaard2024_950x635px.png

Finalisten Galjaardprijs 2024

De finalisten van 2024 (in willekeurige volgorde) zijn: 

  • Gemeente Tilburg met de campagne ‘Geldzorgen? Ik help je graag’. Een project dat benadrukt hoe laagdrempelig toegang tot schuldhulpverlening is en mensen aanmoedigt om vroegtijdig hulp te zoeken. 

  • Gemeente Urk met de Eindejaarscampagne ‘Ons mooie dorp maak je niet kapot ' gefocust op het creëren van bewustwording over het gevaar van zwaar vuurwerk. 

  • Gilde opleidingen voor hun werk aan de campagne 'Vandaag maak ik een keuze’ gericht op het geven van een positieve lading aan het thema studiekeuze.   

  • Groningen Bereikbaar met ‘Operatie Ring Zuid'. Een project gefocust op het bereikbaar houden van Groningen tijdens de aanleg van de nieuwe zuidelijke ringweg. 

  • NS voor hun initiatief ‘#wijstaanstil' dat aandacht geeft aan het toenemende aantal gewelds- en agressie-incidenten tegen het personeel van NS. 

Communicatieprofessionals in de publieke sector kunnen jaarlijks hun project inschrijven voor de Galjaardprijs. Deze onafhankelijke award wordt uitgereikt aan het beste communicatieproject met een relevante maatschappelijke bijdrage.Dit jaar hebben diverse organisaties deelgenomen en krijgen daarmee de mogelijkheid om hun initiatief te delen met vakgenoten in heel Nederland. 

Publieksprijs
 
Naast de juryprijs wordt er ook een Publieksprijs uitgereikt aan één van de bovenstaande initiatieven. Vakgenoten kunnen vanaf 17 oktober via www.pubcom.nl hun stem uitbrengen en bepalen gezamenlijk wie deze award mee naar huis neemt.  

Uitreiking en congres

Op 7 november 2024 wordt de winnaar van de Galjaardprijs 2024 bekendgemaakt tijdens het Nationaal Congres voor Publieke Communicatie (PubCom24). Naast de prijsuitreiking staat kennisdeling tijdens het congres centraal. Zo lichten de finalisten tijdens inhoudelijke kennissessies hun project verder toe. Als congresdeelnemer is dit een unieke kans om inzicht te krijgen in de organisatieaanpak en de impact die met het project is gerealiseerd. Daarnaast delen prominente keynotesprekers, zoals voormalig SP-Kamerlid Renske Leijten enMarijke de Roeck (directeur communicatie & participatie voor Stadsontwikkeling bij stad Antwerpen), nieuwe perspectieven en inzichten die essentieel zijn voor jouw rol in de toekomst van het communicatievak. 

Meld je aan voor het congres
 

Wil jij bij de uitreiking van de Galjaardprijs zijn en jezelf verdiepen in de toekomst van publieke communicatie? Meld je dan nu aan voor het PubCom24!