Logo Zoeken
Logeion

Ontdek de 10 genomineerden van de Galjaardprijs 2024

11 september 2024De redactie

Met trots presenteren wij de longlist van de Galjaardprijs 2024. Dit jaar hebben opnieuw veel organisaties hun innovatieve en impactvolle communicatieproject ingediend, ieder met een unieke bijdrage aan het publieke domein. Daarmee krijgen zij een welverdiende plek in de spotlight te midden van communicatieprofessionals in heel Nederland. De Galjaardprijs, vernoemd naar de pionier Chiel Galjaard, wordt ieder jaar tijdens het Nationaal Congres Publieke Communicatie (PubCom) uitgereikt.

Top tien Galjaardprijs 2024 _2.jpg

Na een zorgvuldige selectieprocedure heeft de vakjury, bestaande uit experts uit het vak, de longlist met tien projecten samengesteld. De projecten zijn beoordeeld op criteria zoals innovatie, inspiratiewaarde, maatschappelijke impact en (in verhouding tot) budget. Dit jaar bestaat de vakjury uit Friso Fennema (juryvoorzitter), Esther Bunnik, Sandra Jacobs, Arjen van Leeuwen en Patricia Wessels (Galjaardprijswinnaar 2023).

En dít zijn de tien genomineerden van de Galjaardprijs 2024 (in willekeurige volgorde):

  1. Gemeente Tilburg met de campagne ‘Schuldhulpverlening’
  2. NS met de campagne #wijstaanstil
  3. Gemeente Rotterdam met het project ‘Maak van afval scheiden een goede gewoonte’
  4. Stichting Guruz met het project ‘Pulse’
  5. Gemeente Urk met de eindejaarscampagne ‘Ons mooie dorp maak je niet kapot’
  6. Stedin met het project ‘Het maakt uit wanneer je energie gebruikt’
  7. Maatschap voor Communicatie met het project ‘ONS Recreatieoord Hoek van Holland’
  8. Ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening met de publiekscampagne Verbeter je huis ‘Wie isoleert, profiteert.’
  9. Gilde Opleidingen met het project ‘Vandaag maak ik een keuze’
  10. Groningen bereikbaar met het project ‘Operatie Ring Zuid’

Proces
Eind september krijgen de geselecteerde genomineerden de kans om hun project te presenteren en de jury te overtuigen dat de door hen ingezonden campagne de beste en meest inspirerende is van 2024. Vervolgens worden vijf finalisten gekozen om door te gaan naar de volgende ronde. De uiteindelijke winnaar van de Galjaardprijs wordt bekendgemaakt tijdens PubCom op 7 november 2024.

Kom ook naar PubCom!
Of je nu een project voor de Galjaardprijs hebt ingediend of niet, PubCom is dé gelegenheid om actuele kennis op te doen en in contact te komen met vakgenoten. Laat je bijvoorbeeld inspireren door prominente sprekers zoals voormalig SP-Kamerlid Renske Leijten die zich vastbeet in het toeslagenschandaal, Marijke de Roeck (directeur communicatie & participatie voor Stadsontwikkeling bij stad Antwerpen) en oprichter van The Undercover Activist Tessa Wernink. Samen met hen en andere vakgenoten ontdek je de ware bedoeling van publieke communicatie. Daarnaast organiseren we inhoudelijke kennissessies waar je jouw kennis en vaardigheden over het vak verder kunt aanscherpen.

Meer informatie over PubCom