Logo Zoeken
Logeion

De keynotesprekers van PubCom24 zijn bekend!

28 augustus 2024De redactie

Beleef PubCom, het jaarlijkse congres voor communicatieprofessionals in het publieke domein. Praktijkgericht met actuele cases, inhoudelijke sessies en inspirerende ontwikkelingen die relevant zijn voor jouw vakgebied. Laat je inspireren door prominente sprekers zoals Renske Leijten, Marijke de Roeck en Tessa Wernink. Ontdek samen met hen en andere vakgenoten de ware bedoeling van publieke communicatie.

Keynote_SPREKERS_1340x894px

Ontdek tijdens het congres hoe jij de toekomst van publieke communicatie kunt vormgeven, in een tijdperk waarin menselijke waarden voorop staan. Het congresthema van dit jaar is: Van doel naar bedoeling: Publieke communicatie in tijden van transitie.

De overheid als bedrijf. Al vier decennia bepaalt met name deze bedrijfsmatige kijk de ontwikkeling van het communicatievak, maar wat betekent dit? Dát is de vraag die centraal staat tijdens PubCom 2024. De keynotesprekers Renske Leijten, Marijke de Roeck en Tessa Wernink delen nieuwe perspectieven en inzichten die essentieel zijn voor jouw rol in de toekomst van het communicatievak. Vervolgens gaan zij onder leiding van dagvoorzitter Luisa Sanchez Diez met jou in gesprek over deze en andere vragen die van invloed zijn op de transitie van publieke communicatie.

Programma
Het samenstellen van het programma is in volle gang. Zeker is, het wordt een dag vol actuele kennisimpulsen, zowel plenair als tijdens parallelsessies. In de middag wordt ook de Galjaardprijs uitgereikt. Een prijs voor een bijzonder initiatief of project op het gebied van publieke communicatie.

Meld je aan voor het congres om te leren van en te netwerken met toonaangevende experts en vakgenoten. Zorg dat je deze kans niet mist!

Meer informatie & aanmelden

Over de sprekers

Renske Leijten
Renske is auteur en voormalig volksvertegenwoordiger voor de SP. Tot 2023 was zij een bevlogen Tweede Kamerlid en was jarenlang woordvoerder zorg. Mede dankzij het onverzettelijke werk van Leijten kwam de toeslagenaffaire aan het licht. Als gevolg hiervan werd zij een van de populairste Kamerleden van Nederland. Dit voorjaar verscheen haar boek ‘Leuker kunnen wij het niet maken’ waarin zij de persoonlijke, menselijke kant van de toeslagenaffaire beschrijft.

Marijke de Roeck
Marijke de Roeck is directeur communicatie & participatie voor Stadsontwikkeling bij stad Antwerpen. Tussen 1988 en 2003 was ze verbonden aan de Universiteit Antwerpen en adviseerde ze overheden op het vlak van communicatie en beleidsvoorbereiding. Sinds 2003 staat ze volop in de praktijk bij de stad Antwerpen. Hier evolueerde ze van citymarketeer tot draagvlakbouwer.

Tessa Wernink
Tessa is oprichter van The Undercover Activist – een leeromgeving voor werknemers die hun organisatie van binnenuit willen veranderen. Vanuit deze omgeving coacht ze werknemers om zich uit te spreken, organiseren en positief actie te ondernemen rond klimaat- en sociale vraagstukken op hun werk. Tessa is ook podcastmaker en host van ‘What If we Get It Right?’ waarin positieve verhalen te horen zijn over de kracht van systeemveranderaars zoals sociaal ondernemers en employee activists.