Den Haag - De ‘Doe- en beleefdag’ van Maastricht Universitair Medisch Centrum, ‘Het gesprek en verhaal van de stad’ van Gemeente Rotterdam, ‘Elfwegentocht’ van Stichting FossylFrij Fryslân, ‘Mag ik bij jou wonen?' van Oosterbreedte en ‘Ik teken voor 80!’ van 1Twente, TC Tubantia en Gemeente Enschede zijn de vijf finalisten voor de Galjaardprijs 2018, de prijs voor het beste communicatieproject in het publieke domein. Op donderdag 1 november wordt tijdens de Galjaarddag 2018, het nationale praktijkcongres voor publieke communicatie, de winnaar bekendgemaakt. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Logeion, de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals.
De jury koos deze vijf finalisten uit 24 nominaties van regionale voorselectiecommissies. In totaal zijn er 55 projecten ingediend voor de prijs. Juryvoorzitter Guido Rijnja (communicatieadviseur bij de Rijksvoorlichtingsdienst en het ministerie van Algemene Zaken) is opgetogen over de inzendingen. “Wat spannend, wat een lef dit jaar. Uiteindelijk heb ik met de jury de vijf finalisten gekozen, maar het hele pakket biedt een mooie kijk op hoe mensen zich met hart en ziel inzetten voor de publieke zaak!” Dit jaar jureerde Rijnja opnieuw met Reint Jan Renes (lector aan de Hogeschool Utrecht) en Vera de Witte (directeur centrale beleidsstaf bij het Centraal Bureau voor de Statistiek), aangevuld met Stef Petit (manager communicatie & marketing bij het Zuyderland ziekenhuis), de winnaar van de Galjaardprijs 2017. Is er een terugkerend thema op te maken uit de inzendingen van dit jaar? “Nou en of: het zenden is echt voorbij. We zien in zoveel inzendingen dat juist de échte betrokkenheid van mensen ertoe doet”, vertelt Rijnja.
Vernieuwende Galjaarddag
De uitreiking van de prijs vindt plaats op de Galjaarddag 2018, inmiddels een traditie binnen Logeion. De organisatie van de Galjaarddag heeft de opzet van de dag aangepast. De dag biedt dit jaar niet alleen podium aan de finalisten, maar aan meerdere sprekers. Een bijzondere spreker die speciaal voor deze gelegenheid naar Nederland komt, is Alex Aiken, directeur Communicatie van de Britse regering. Hij vertelt onder andere over de communicatie rondom de Brexit. Welke invloed heeft communicatie op het bouwen aan vertrouwen? Het thema vertrouwen komt ook aan bod in het gesprek met oud-bestuurder Jacques Wallage en de Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk. Naast deze sprekers, biedt de Galjaarddag deelnemers de mogelijkheid om drie sessies naar keuze bij te wonen. Zo geeft iedere finalist een inspiratiesessie rondom hun ingezonden project; ze vertellen over de aanpak en strategie. Ook partners van Logeion geven een sessie waarin de praktijk centraal staat.
Over Logeion en de Galjaarddag
Logeion is de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals. Een bloeiende vereniging met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van bijna 70 jaar vernieuwing. De Galjaarddag en -prijs zijn vernoemd naar een van de oprichters van de Vereniging voor Overheidscommunicatie, een voorloper van Logeion. Chiel Galjaard was hoofd Voorlichting van de gemeente Den Haag, maar vooral opleider.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Britt de Rooij (Logeion).
E-mail: bderooij@logeion.nl
Telefoon: 070-3467049
Meer informatie over:
- Finalisten Galjaardprijs 2018
- Galjaarddag 2018
- Logeion
Downloads:
- logo Galjaarddag 2018
- logo Galjaardprijs 2018
- logo Logeion
#Galjaard18