Logo Zoeken
Boekrecensie

Boekrecensie: 'Vijftig keer vrijdagmorgen'

21 oktober 2024Peter van den Besselaar

Frank van Opdorp heeft een enerverende baan als communicatieadviseur van de grote zorginstelling Zuyderland. In de afgelopen jaren schreef hij columns, die nu zijn gebundeld. 

Vijftigkeervrijdagmorgen_950x635px.png

Leg je de bundel op het nachtkastje en lees je iedere werkdag een column, dan worden tien weken lang de radertjes van het brein aan het werk gezet. Door de verwondering waarmee Frank naar de wereld kijkt. Hij heeft een hekel aan zwart wit denken, aan mensen die zonder grondige redenen wantrouwen tegen de overheid voeden. De werkelijkheid is gecompliceerd, daar moeten we mee dealen. Dat is lastig, veel mensen kijken minder tv, mensen die moe zijn van de manische meningenmachine. Frank omarmt graag de verbeelding: fantasie maakt de wereld groter. Denk zelf eens na over wat redelijk is. Het gedrein wat we allemaal door de strot geduwd krijgen, moet stoppen. Hou op en grow up, zegt Frank. Een nuchtere dertiger.

Aantal sterren: 3

Deze boekrecensie is gepubliceerd in de laatste C: hét communicatiemagazine van Nederland. Leden van Logeion ontvangen het vakblad gratis op de mat, maar ook wanneer je niet aangesloten bent bij de beroepsorganisatie kun jij je abonneren op dit full colour blad vol vakkennis.

Lees meer over C