Logo Zoeken
Boekrecensie

Boekrecensie: 'Was ik niet duidelijk dan?'

5 augustus 2024Wil Michels

Ben je benieuwd naar hoe je als leidinggevende interne communicatie kunt verbeteren, vooral tijdens veranderingsprocessen? Dan is het nieuwe boek "Was ik niet duidelijk dan" van Bea Aarnoutse en Wendy Eelsing een must-read. Lees de volledige recensie om te ontdekken hoe de auteurs je kunnen helpen om als communicatieprofessional je vakgebied verder te brengen en leidinggevenden effectief te coachen.

WasIkNietDuidelijkDan_950x635px.jpg

Aan een boek kun je zien wie de schrijver is en de schrijver zit in het boek. Was ik niet duidelijk dan, is het nieuwste boek van Bea Aarnoutse dat ze maakte met Wendy Eelsing. Het is fris, helder en heeft een duidelijke kernboodschap. Leidinggevenden zijn essentieel bij interne communicatie en helemaal bij veranderingen.

Het boek geeft je tien lessen met steeds vier stappen om zelf aan de slag te gaan. Je wordt geprikkeld door de ‘wist je dat?’ aan het begin van elk hoofdstuk. Wist je dat – een slechte band en communicatie met de direct leidinggevenden de belangrijkste reden is om een andere baan te zoeken. Wist je dat – 93 procent van de mensen doelen niet kan vertalen naar concrete acties om het doel te bereiken. Bea hoorde ik laatst zeggen: als ik honderd euro te besteden heb, stop ik dat in de communicatie van leidinggevenden en niet in het sociaal intranet.

De organisatie communicatiever maken en het coachen van leidinggevenden is voor veel communicatieprofessionals een van de topdoelen maar hoe dat concreet in te vullen, blijft vaak vrij vaag. Bea en Wendy maken het duidelijk. Alle dank. Zo breng je het vak verder.

Aantal sterren: 5

Lees meer over 'Was ik niet duidelijk dan?'

Deze boekrecensie is gepubliceerd in de laatste C: hét communicatiemagazine van Nederland. Leden van Logeion ontvangen het vakblad gratis op de mat, maar ook wanneer je niet aangesloten bent bij de beroepsorganisatie kun jij je abonneren op dit full colour blad vol vakkennis.

Lees meer over C