Logo Zoeken
Vakimpuls Online

Gedragsverandering ♥ video

donderdag 10 juni 2021 van 16:00 uur tot 17:15 uur
Banner def 705x220.jpg

In het webinar laten we jou zien hoe je gedrag van jouw doelgroep kunt beïnvloeden met video. We geven je tips hoe jij met video een belangrijke bijdrage levert aan gedragsverandering. Bob van Dam van de Behavior Change Group André Freyssen en Alfred Noomen van VideoAgency bundelen hun kennis en verbinden deze samen op het gebied van gedragsverandering. Wanneer is een campagne succesvol? Hoe kwam de campagne tot stand en heeft dit geleid tot gedragsverandering. Om deze vragen te beantwoorden sprak André Freyssen met Pieter Bas Simons, manager bestuurscommunicatie en veiligheid City of Rotterdam. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb haalde begin dit jaar in een video hard uit naar relschoppers. Heeft het effect gehad? We gaan het hebben over het effect van deze video. 

In het webinar laten we jou zien hoe je gedrag van jouw doelgroep kunt beïnvloeden met video. We geven je tips hoe jij met video een belangrijke bijdrage levert aan gedragsverandering. Bob van Dam van de Behavior Change Group, André Freyssen en Alfred Noomen van VideoAgency bundelen hun kennis en verbinden deze samen op het gebied van gedragsverandering. De presentatie is vanmiddag in handen van Samantha Coleridge.

Bob van Dam kijkt vanuit de gedragspsychologie en onderzoek naar deze beïnvloeding. Ken je doelgroep, wat beweegt hen? Welk gedrag zou je anders willen zien? En hoe maak je een strategie die op gedragsverandering is gebaseerd?

André Freyssen en Alfred Noomen denken in beeld en met hun expertise en ervaring weten zij als geen ander om de strategie te vertalen naar beeld. Ze delen een aantal succesvolle video’s die onderdeel uitmaakten van een campagne en welke sterk inspeelde op gedragsverandering. André Freyssen zoomt door middel van een voorbeeld in op dilemmacommunicatie en hoe je in gesprek kan gaan met je doelgroep door open en eerlijk dilemma’s aan te kaarten.

Wanneer is een campagne succesvol? Hoe kwam de campagne tot stand en heeft dit geleid tot gedragsverandering? Om deze vragen te beantwoorden sprak André Freyssen met Pieter Bas Simons, manager bestuurscommunicatie en veiligheid City of Rotterdam. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb haalde begin dit jaar in een video hard uit naar relschoppers. Heeft het effect gehad? We gaan het hebben over het effect van deze video. 

Over de sprekers

Alfred Noomen.jpg

Alfred Noomen

Alfred is creatief strateeg bij VideoAgency. Vanaf 2007 heeft Alfred meer dan 2000 videoproducties gerealiseerd en deze waardevolle ervaring past Alfred nu toe door organisaties te helpen met een sterke video contentstrategie.
Andre_Tanker_linkedin_2,5MB_uitsnede.jpg

André Freijssen

André Freyssen is eigenaar van VideoAgency. VideoAgency is een samenwerking van de productiebedrijven StudioBilder, VideoWerkt en Tanker. Allemaal labels met een eigen specialiteit op het gebied van creatie, productie en video marketing.
Bob van Dam 220x220.jpg

Bob van Dam

Bob rondde zijn Behavioural Change master cum laude af met een originele verkeersinterventie in Amsterdam. De ervaring die hij in de jaren daarna opdeed in de reclamewereld geeft hem een creatieve kijk op het toepassen van inzichten uit de Psychologie. Via lezingen en workshops gaat hij tegenwoordig graag met anderen aan de slag om zijn gedragskennis te delen.
Samantha.jpg

Samantha Coleridge

Samantha houdt zich het liefst bezig met alles om zich heen en met name de diversiteit in mensen. Datgene wat mensen drijft fascineert en inspireert haar. Deze fascinatie voor en interesse in mensen blijkt dan ook uit het feit dat ze arts is in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Maar ook als programmamaker put ze haar inspiratie uit interactie met anderen. Bovendien komt ze als presentatrice en live verslaggever van diverse programma's dagelijks in contact met heel veel verschillende soorten mensen. Humor en spontaniteit zijn daarbij voor haar onmisbaar.

Prijzen

Niet-Leden
€ 35,00

Kostenoverzicht:
Leden: € 17,50
Logeion Young Professionals: € 10,00
Niet-leden: € 35,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 2 juni 2021. Voor het college is de Logeion-waardebon geldig.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.