Logo Zoeken
Vakimpuls Online

Vakimpuls-Online: Kansen en bedreigingen voor communicatieteams bij de overheid - Renata Verloop

donderdag 11 juni 2020 van 17:00 uur tot 17:30 uur
Vakimpuls-Online Renata Verloop_705x220.jpg

Eind mei voerden Logeion en Renata Verloop, zelfstandig adviseur overheidscommunicatie, een onderzoek uit naar de impact van de coronacrisis op communicatie(teams) van gemeenten en Veiligheidsregios. In dit webinar deelt en duidt Renata de belangrijkste observaties en aanbevelingen van dit onderzoek. Bij de meeste gemeenten en Veiligheidsregio’s heeft communicatie sinds de crisis een sterkere positie gekregen. De inzet en het resultaat van communicatieteams worden meer gewaardeerd dan voor het begin van de crisis; een kans om de toegevoegde waarde van professionele communicatie te laten zien. Maar er zijn ook zorgen overde  aanhoudende werkdruk. Wat betekent dit voor de tweede helft van het jaar, als het reguliere werk - ook wat nu is blijven liggen -  weer opgepakt moet worden? En de crisis wellicht weer oplaait? Deze zorgen - in combinatie met mogelijke bezuinigingen - maken van de coronacrisis zowel een kans als een bedreiging voor communicatieteams bij de overheid.

   

Dit webinar is interessant voor iedere communicatieprofessional die bij de overheid werkt, en is gratis toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van Logeion.

Eind mei voerden Logeion en Renata Verloop, zelfstandig adviseur overheidscommunicatie, een onderzoek uit naar de impact van de coronacrisis op de communicatie(teams) van gemeenten en Veiligheidsregios’s. Ondanks de korte doorlooptijd deden communicatiecollega’s van 84 gemeenten en 11 Veiligheidsregio’s mee aan het onderzoek, samen met nog een aantal andere communicatieteams van publieke organisaties. In het webinar deelt en duidt Renata de belangrijkste observaties en aanbevelingen van het onderzoek:

- Bij de meeste gemeenten en Veiligheidsregio’s heeft Communicatie sinds de crisis een sterkere positie gekregen.
- De drukte houdt aan tot eind van het jaar en andere opgaven voor communicatie komen in de knel.
- Communicatieteams zijn in control en/of in hun element, maar maken zich ook zorgen over aanhoudende werkdruk.
- Communicatiemiddelen van de rijksoverheid worden door alle gemeenten en Veiligheidsregio’s gebruikt.

Na een korte introductie van André Manning, directeur Logeion, zal Renata dieper ingaan op het feit dat organisatie en bestuurders van gemeenten en Veiligheidsregio’s sinds het begin van de coronacrisis een groot beroep doen op communicatieteams. Hun inzet en resultaat worden meer gewaardeerd dan voor het begin van de crisis. Veel communicatieteams zien dat als een kans om de toegevoegde waarde van professionele communicatie te laten zien. Maar er zijn ook zorgen. Want veel teams draaien al maanden extra uren en de vermoeidheid begint toe te slaan. Hoe moet dat in de tweede helft van het jaar, als het reguliere werk - ook wat nu is blijven liggen - ook weer opgepakt moet worden? En de crisis wellicht weer oplaait? Deze zorgen - in combinatie met mogelijke bezuinigingen - maken van de coronacrisis zowel een kans als een bedreiging voor communicatieteams bij de overheid.

Nieuwsgierig? Bekijk alvast de rapportage Coronacrisis: kans én bedreiging voor communicatieteams

Aanmelden voor het webinar
Meld je meteen aan voor deze Vakimpuls-Online via deze link van Webinargeek. Let op: Webinargeek is alleen te openen met GoogleChrome.

Over de sprekers

Renata Verloop_200x200.jpg

Renata Verloop

Renata Verloop is specialist in overheidscommunicatie. Ze vertaalt trends naar de praktijk, adviseert organisaties over hoe ze beter of anders kunnen communiceren en helpt teams Communicatie met hun professionele ontwikkeling.

Deelname aan deze Vakimpuls-Online is kosteloos.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor deze Vakimpuls-Online via deze link van Webinargeek. Let op: Webinargeek is alleen te openen met GoogleChrome.